Hoe maak je een MeCard ? De egel en ‘social distance’

Vannacht vroeg ik aan mijn dromen: ‘Wat heb ik nu nodig ?’ En ik kreeg een heldere droom.
Onze hond Roxie wil in de zetel springen. Hij mag normaal niet in de zetel. Hij blijft aandringen en ik moet hem meerdere malen terugduwen. Hij valt op de grond en krijgt een epilepsieaanval.

Grenzen stellen

Dit voelde voor mij als grenzen stellen. Net nu, in tijden van ‘Social Distance’, mag ik zelf leren om beter mijn grenzen aan te geven. Ook al heeft dit negatieve gevolgen voor anderen. En dat is niet (altijd) gemakkelijk.
Die grenzen betekent naar andere mensen toe of naar zaken rondom jou. Dat is ook bepalen hoeveel (social) nieuws je toelaat. Als hooggevoelige persoon voel ik mij snel overspoeld. Soms heb ik het niet in de gaten en word ik moe van al de informatie die op me af komt. Om mij hiervan bewust te blijven (om het niet te vergeten), helpt het om een MeCard te maken. Daarnaast kijk ik ook welke Bachbloesem of etherische olie mij erbij kan helpen. Ik koos hier voor de Bachbloesem Centaury.

Wat is een MeCard ?

Een MeCard is een collagekaart – van een specifiek formaat – met een gedicht. Het is de kinderversie van SoulCollage®. Dit is voor mij een manier om uit te drukken wat er in mezelf, in mijn onderbewuste, leeft. Je brengt het naar buiten en je wordt bewuster van jezelf.
Het is belangrijk om de kaart uit te stallen, ze regelmatig te bekijken en je gedicht luidop te lezen zodat het rechtstreeks in je cellen opgenomen wordt. De kaart spreekt tot je Ziel en je DNA. Zo zet je iets in gang bij jezelf.

Krachtdier

Normaal kies je de afbeeldingen voor de collage intuïtief. Hier wilde ik met een krachtdier werken en ik vroeg mij af: Welk dier kan gemakkelijk zijn grenzen aangeven ? Een egeltje verscheen op het toneel. Gezien we ‘in ons kot blijven’, kwam er een huisje bij en de ganzen staan voor de veelheid aan informatie.

Schrijf je in op de nieuwsbrief
katelijn vanacker MeCard egel

met dank aan de fotografen van Pixabay om het maken van een copyrightvrije kaart mogelijk te maken

Ik ben Zeger, de Egel
Ik vraag mij af wat die ganzen allemaal vertellen
Ik hoor hun gekakel
Ik zie dat ze met een ganse bende zijn
Ik wil er bij zijn
Ik ben Zeger
Ik doe alsof ik aan het blaadje ruik
Ik voel dat ik beter afstand neem
Ik voel aan dat dit beter is voor mij
Ik maak me zorgen over de toestand van de ganzen
Ik huil omdat ik afgescheiden ben
Ik ben mezelf
Ik snap dat ik beter mijn grenzen stel
Ik zeg ‘tot hier en niet verder’, dit is mijn persoonlijke ruimte
Ik droom van gezonde ganzen en grenzen
Ik probeer deze aan te geven
Ik hoop dat ik anderen geen pijn doe met mijn stekels
Ik ben begrensd

Zelf aan de slag met MeCards ? Voor grote en kleine kinderen…

Wil je zelf aan de slag gaan met MeCards ? Ik heb enkele boeken MeCards4Kids – Zelfiekaarten maak je zo! ter beschikking aan de vaste boekenprijs van 20 euro. Nu (tot eind april 2020) krijg je er 10 gratis SoulCollage® kaarten en hoesjes bij (ter waarde van 5 €). Zo kan thuis je onmiddellijk aan de slag gaan.
Als je niet ver woont, kan je ze komen afhalen of ik breng ze aan huis. We houden natuurlijk afstand !
Ik kan ze ook verzenden. Bij interesse, stuur een mailtje (info@katelijnvanacker.be).

Heb je nog kartonnetjes en hoesjes nodig ? Deze kosten 5 € per 10 stuks.

Groepsworkshop

Het is ook fijn om dit in groep te doen. Momenteel is er een workshop gepland op zaterdag 25 april 2020. Hier vind je meer informatie. Het is nog wat afwachten of deze live zal mogen doorgaan. Mocht je interesse hebben, je kan je al opgeven zonder te betalen. Ik zoek ondertussen uit of ik hem online kan geven.

Persoonlijke sessie

Ga je liever privé aan de slag met mij ? Ik luister graag of ik je persoonlijk verder kan helpen om het wat lichter te maken. Dit kan met een persoonlijke sessie. Wil je je dromen of een lastig gevoel in beeld brengen en er woorden aan geven ? Ik help je op dit moment graag via Skype of Zoom verder. Meer info of een afspraak maken, kan via info@katelijnvanacker.be.

Ik wens je veel creativiteit toe in begrenzing !
Katelijn

katelijn vanacker SoulCollage® karton

2 antwoorden
 1. Chiara
  Chiara zegt:

  Dag Katelijn,
  ik herken me in Zeger de egel! Fijn dat je een blog bent begonnen. In de veelheid van info op Facebook verdwaal ik een beetje. Dit is veel gerichter. Doe verder met je blog!
  Lieve groet, Chiara

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.