De mier en schaamte, een innerlijke reis

KatelijnVanacker MeCard De mier en schaamte

MeCard fourmi mimi

Je suis la fourmi qui chatouille vos orteils
Je me demande si ça va te faire bouger
J’entends l’eau gargouiller
Je vois la belle nature qui m’entoure
Je veux que tu bouges
Je suis la fourmi chatouilleuse
Je fais semblant de ne pas être là
Je sens que c’est important
Je sens que je peux disparaître tranquillement
Je m’inquiète de l’abondance
Je pleure parce que je ne peux pas la capturer
Je suis fourmi mimi
Je comprends que tu veuilles te débarrasser de moi
Je dis que je vais rester un peu plus longtemps
Je rêve d’une existence légère
J’essaie
J’espère baigner mes pieds dans l’abondance
Je suis l’abonDANCE DANCE DANCE

Een ‘innerlijke reis’ om een dier te ontmoeten

Regelmatig maken we met een groep een ‘innerlijke reis’ om een dier te ontmoeten. Deze keer werden we begeleid door Steve Gallegos. We reisden in ons lichaam en nodigden een dier uit dat ons leidde naar 2 aspecten van onszelf die in harmonie wilden gebracht worden.
Een ezeltje bracht me naar schaamte en overvloed. Schaamte toonde zich onder de vorm van een mier en overvloed kwam in beeld als een oase.

Opgeslagen emoties in de cellen van ons lichaam

Toen we vertelden wat we beleefd hadden, vroeg Steve of ik nog even verder wilde reizen met Schaamte, alias de mier. Nadat ik mijn schaamte tegenover de groep overwonnen had, stemde ik toe.
We vroegen of de mier er nog was en ik kwam tot de ontdekking dat ‘Schaamte’ al miljoenen jaren in mij leefde en dat ze zwaar voelde in al mijn cellen. Door ze te bezoeken, voelde ik een zwaarte uit mijn lichaam wegglijden. Mijn lichaam ontspande zich meer. Volgens Steve veranderde ook mijn stem, ze werd zachter.
Eerst was er ongeloof. Wawwww, wat zit er allemaal in onze cellen opgeslagen…? Welke emoties zitten er nog opgelagen in de cellen van ons lichaam ? Maar wat fijn om te voelen dat je op deze manier je lichaam meer in balans brengt en oude stukjes kunt loslaten. Er komt weer meer energie vrij in je lichaam… Dank je wel Steve!

De mier en schaamte in beeld brengen met een MeCard

Omdat dit als een belangrijke reis voelde, wil ik dat beeld onthouden en het naar buiten brengen. Zo wordt de relatie tussen de Schaamte en Overvloed nog meer in balans gebracht. Ik maakte er een MeCard voor. Deze keer was ik in de voorbereiding van een workshop in het Frans en werd het een frans gedicht.

MeCard

Een MeCard is de eenvoudige versie van SoulCollage®. Ik vind deze versie heel leuk ! Wil je er graag kennis mee maken, kijk in de agenda voor de volgende workshops of boek een individuele sessie.

Persoonlijke dierenreis

Wil je liever een individuele begeleiding? Dan begeleid ik je graag in een individuele sessie. We maken een reis naar een aspect/probleem/emotie die jouw aandacht vraagt en daarna kun je dit in beeld brengen op een kaart. Meer info of een afspraak maken, kan via info@katelijnvanacker.be of telefonisch.

Katelijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.